- vols que t'informem cada setmana via e.mail? escriu a monemporda@gmail.com
- visita la web: www.monemporda.org
- Pots rebre les nostres noticies a través de Facebook mitjançant aquesta pàgina i clicant en el botó"M'agrada": https://www.facebook.com/ecomonemporda

10 de setembre 2012

TALLER: CONSTRUEIX EL TEU ASSECADOR SOLAR

El15 de setembre en el MERCAT ECOLÒGIC DE VERGES en Jordi Serrat va organitzar un TALLER on cadascù dels participants va construir el seu ASSECADOR SOLAR per la fruita i verdura.
L'experiencia va tenir tan d'èxit que el 13 d'octubre en el mercat de Corçà varem repetir l'experiencia.

Cada participant ha construit la seva caixa-assecador, amb una capacitat per un o dos quilos de producte. El model construit tarda menys d’una setmana per assecar la majoria de productes i només cal tenir la precaució d’entrar-lo a casa a la nit o bé si ha de ploure.

Una forma molt senzilla per conservar aliments és assecar-los amb el sol. Fruites: raïms, figues albercocs, préssecs, pomes... verdures; tomàquets, pastanagues, cebes, carbassons, bolets... tallats a trossos, amb un assecador solar es deshidraten més ràpidament que si els estenem al sol, gràcies a l’efecte hivernacle i l’efecte xemeneia, i a més estan protegits d’insectes i ocells.

2 comentaris:

  1. Per quan el proper taller d'assecador solar? a mi m'interessa! merci!

    ResponElimina
  2. Siii, jo tambe estic interessada en construir um assecador! Em sembla una idea genial, m'encantaria saber-ne! Ara ha passat un any...es podria fer un altre cicle...??
    Marta

    ResponElimina